Waarom een linkshandige designer een goed idee is?
Linkshandigheid kan soms wat onhandig zijn in een wereld vol rechtshandigen... Maar: linkshandig zijn is stiekem ook heel tof! En wel om onder anderen deze redenen:

1. Linkshandige mensen hebben een meer symmetrisch georganiseerd brein
Het menselijke brein is gelateraliseerd, waarbij beide hersenhelften verschillende taken verrichten. Bij linkshandige mensen is deze functieverdeling minder sterk, waardoor zij op een andere manier bijvoorbeeld taal en emoties verwerken. Bij linkshandige mensen wordt in tegenstelling tot rechtshandigen bijvoorbeeld bij gezichtsherkenning beide hersenhelften gebruikt.

2. Linkshandigheid gaat gepaard met overwinningen in contactsporten
Door de combinatie van een dominante rechterhersenhelft, en daarmee vaak ook een dominant rechteroog, zijn ze in staat sneller te reageren in onbekende situaties. Veel sporters zijn gewend om te spelen tegen rechtshandige sporters, die juist een dominante linkerhersenhelft hebben.

3. Oplossingsgerichtheid
Onze wereld is ingericht op de rechtshandige meerderheid, waardoor linkshandige personen op jonge leeftijd manieren moeten vinden om te kunnen participeren in de rechtshandige wereld. Dit betekent dat zij gedwongen worden om naar oplossingen te zoeken en deze dus ook sneller zullen vinden.
Buiten deze voordelen vind ik het vooral leuk om de dingen anders te zien en anders aan te pakken. Beetje eigenwijs maar vooral origineel ;-)
Bekijk hier de voorbeelden: https://designerdennis.nl/work

Ben jij ook links? Lees dan het hele artikel hier:
Back to Top