hoe een beetje design werkdruk verlagend werkt vanaf de eerste schooldag?
Heb je de memo al gehad?
Vandaag zijn de basisscholen in Brabant weer begonnen. En het begon gelijk goed! Als vader kon ik via de geschreven A4-tjes op ramen en deuren keurig lezen dat ik mijn voeten moest vegen bij binnenkomst en dat de jasjes van de kids netjes opgehangen dienden te worden. Zelfs de route naar de gevonden voorwerpen bak was vakkundig in Comic Sans uitgestippeld. Er was zelfs een ijverige juf die de moeite had genomen om de A4-tjes te sealen alvorens ze onder een kilo plakband op de muur te plakken. Anders ziet het er onprofessioneel uit dacht ze natuurlijk.
Als designer daarentegen liepen de rillingen over mijn rug. Geen mooi bedrukt bordje over het voeten vegen, of beter nog… een grote mat die uitnodigt om de voeten te vegen. Nee helaas had de mat ongeveer dezelfde kleur als de rest van het tapijt. Ton-sur-ton… of zoiets??? Met als gevolg dat de complete garderobe onder de slijk zat en, na de eerste 30 ouders, niemand meer de oorspronkelijke mat herkende what-so-ever.
Nu snap ik ook de memo van het ophangen van de jasjes ineens. Alles wat op de grond belandde kon linea recta de was weer in. Maar ja, we waren gewaarschuwd, dus eigen schuld, dikke bult.
Maar even goede vrienden hoor. De kids zijn weer onder de pannen en de juffen en meesters zijn allemaal keien in het onderwijzen van onze kinderen. Dat kun je gewoon niet zelf. Misschien moeten ze op hun beurt de signing van de school ook aan professionals overlaten… scheelt een hoop onduidelijkheid, schoonmaakkosten en uiteraard… daar komt ’ie… werkdruk verlagend. BAM!!
Back to Top